top of page
  • Diana Verhagen

Waarom is een trimsalon zo "duur"?


Dat zal ik je uitleggen. Veel mensen vinden een trimsalon duur, een kleine hond laten trimmen kost al gauw tussen de 40 en 50 euro. Een hond trimmen kost gemiddeld anderhalf tot drie uur, dit is afhankelijk van het ras en de trimtechniek. Als je dit echter vergelijkt met een gewone kapper, waar je zo’n 25 euro betaalt voor een half uur, dan valt dat dus eigenlijk reuze mee.

Elk ras heeft zo zijn eigen model of een specifieke manier om getrimd te worden. Het zal bijvoorbeeld een stuk meer kosten om een grote poedel volledig in model te knippen dan om een maltezer kaal te scheren. Sommige behandelingen duren wel ongeveer even lang maar de prijs is toch anders, dit kan komen doordat de behandeling voor de duurdere hond veel arbeidsintensiever is dan de goedkopere. Zo worden bijvoorbeeld ruwharige Jack Russels met de hand geplukt wat voor de trimmer veel zwaarder werk is dan een scheermachine over een langharig hondje heen halen.

Moeilijk gedrag of ernstige klitten kunnen ervoor zorgen dat de trimbeurt duurder uitvalt. Beide zorgen er namelijk voor dat de trimbeurt langer zal duren en wellicht, als het duurder wordt dankzij de klitten, wordt de vacht vervolgens misschien toch wat beter bijgehouden door de eigenaar. Ook vlooien en ander ongedierte kunnen een trimbeurt lastiger maken.

Daarbij moeten hondentrimmers 21% belasting afstaan. Zo houdt de trimmer als de belasting er af is van 40 euro maar 31,60 over. Als de trimmer twee uur bezig is blijft er dus iets meer dan 15,- per uur over waar nog allerlei vaste lasten, shampoos en materialen van betaald moeten worden.

bottom of page