top of page
  • Diana Verhagen

Vlooien in het najaar

Het is me de afgelopen paar weken opgevallen er veel honden met vlooien binnen komen in de salon. Meestal zijn het maar 1 of 2 van die kleine kriebelbeestjes gelukkig, maar het is wel belangrijk ze meteen te bestrijden. Waarom? In het najaar wordt weinig gedaan aan vlooienbestrijding. Veel mensen denken dat vlooien juist in de zomer voorkomen. Dat klopt ook wel, honden lopen in de zomer de meeste bloedzuigende parasieten buiten op. Deze nemen ze in hun vacht mee naar binnen, waar de vlooien hun eitjes leggen. De plakkerige eitjes blijven liggen in naden en kieren in de vloer en wachten daar tot het tijd is om uit te komen. En die tijd is nu! Het is heerlijk vochtig weer, de verwarming gaat weer langzaam aan waardoor het lekker warm wordt en de vlooitjes uit hun eitje kruipen. Ze zijn hongerig en gaan op zoek naar een hondenhapje.


Het grootste probleem zit echter niet op de hond. 95% van de vlooien zit in de omgeving van het dier, dus in je huis. Zelfs als je dadelijks stofzuigt, blijven de eitjes achter, omdat ze vastgeplakt zitten achter plinten en in vloerbedekking. Het is daarom belangrijk de hond te behandelen met een vlooienmiddel, om de voedende vlo te doden, maar nog belangrijker om het huis te behandelen met een spray, zodat de eitjes gedood worden en niet meer uitkomen. Alleen met deze dubbele behandeling kun je een vlooienplaag voorkomen.

Heb je het vermoeden dat je hond last heeft van parasieten? Kom gerust langs voor een gratis check of neem contact op voor advies om dit probleem te voorkomen of verhelpen.

bottom of page